Dagmar van der Krift

Portfolio (4)Lady Dagmar van der Krift

Dagmar, sinds Augustus 2016 officieel Lady of Wildernesse Wood, schrijft al gedichten en verhaaltjes vanaf het moment dat zij leerde schrijven. Op jonge leeftijd waren het meestal opdrachten voor school, maar vanaf de middelbare school werd het serieuzer. Boeken als “Krabat, Meester van de zwarte molen” van Otfried Preußler en “Koning van Katoren” van Jan Terlouw werden een inspiratie. Wegdromen in boeken en eigen geschreven verhalen was haar rustmoment in het drukke puberleven. Met de film van The Neverending Story leek alles op z’n plaats te vallen. Dit was wat zij wilde doen. Verhalen schrijven. Een moment creëren voor anderen om even uit hun eigen leven te stappen.

Zij haalde in die jaren haar inspiratie uit dagelijkse gebeurtenissen, plekken die zij tegenkwam en natuurlijk de gevoelens die horen bij een tiener zijn. Na haar tiener jaren zwakte het schrijven langzaam af. Andere bezigheden hielden haar gedachten bezet. Tot zij een aantal jaar geleden weer een inspiratiemoment kreeg door een gebeurtenis in haar omgeving. Arda,  het Aardrijkkaboutertje werd geboren. En met haar kwamen er meer ideeën.

Momenteel heeft Dagmar een rustig leven met haar kater Orion. En laat zij zich steeds meer inspireren door mensen en haar omgeving.

Facebook