Theo Barkel

Theo Barkel

Theo Barkel

Theo Barkel werd geboren in 1968 te Rotterdam. De drang tot schrijven zat er al vroeg in. Geïnspireerd door series als Dr. Who en Star Trek begon hij op achtjarige leeftijd al zijn eigen verhaaltjes te schrijven. Maar dankzij namen als Arthur C. Clarke en de Duitse SF serie Perry Rhodan begon het schrijven serieuze vormen aan te nemen. Zijn eerste uitgave is bij Uitgeverij Macc verschenen, het eerste deel uit de horrorserie Shadajaël; Genadeval.

Als hoofdredacteur van het tijdschrift van de Nederlandse Perry Rhodan Science Fiction vereniging Terra, kortweg SF-Terra, heeft hij veel grote namen geïnterviewd, waaronder zelfs jeugdheld Arthur Clarke. Niet alleen is hij in het verleden werkzaam geweest als vertaler voor de Perry Rhodan serie, er zijnt ook enkele korte verhalen van hem gepubliceerd die zich in het Perry Rhodan universum afspelen.

Hij heeft ondertussen verschillende romans op zijn naam staan, van aangrijpende levensverhalen, zoals het bij Uitgeverij Life verschenen Dylan Proosten, Vergeet mijn naam niet, tot de onlangs verschenen komische fantasyroman Het Chagrijnige Slagzwaard dat door verschillende lezers al is omschreven als ‘Fantasierijk (…) en heel veel humor.’ En ‘Ik heb de waardige opvolger van Terry Pratchett gezien, onze eigen Theo Barkel.