Uitblinkers – Diverse auteurs

Uitblinkers cover front klein

Uitblinkers – diverse auteurs

Julia van Norde, Sjoerd de Jong, Ilonka de Rooij, Corrie Hanegraaf, Anton Weemaes, Marga van Broekhoven.

 Al sinds 1996 wordt in Vlaanderen de Week voor Amateurkunsten (WAK) georganiseerd en worden amateurkunstenaars in de kijker gezet. In Baarle Hertog-Nassau organiseerde de bibliotheek in het kader van de WAK van 2009 voor het eerst een activiteit voor amateurschrijvers: de “Schrijfestafette”. Voor de editie van 2013 schreef iedere deelnemer een verhaal met als uitgangspunt “Uitblinker”, en in dit geval resulteerde dat voor het eerst in een bijzonder boek.

Maaike is een creatieve uitblinker, die met haar ideeën tot grote hoogtes stijgt, na een carrière van twaalf ambachten en dertien ongelukken.
Rowan daarentegen lijkt alleen maar uit te blinken in opvliegendheid, of heeft hij toch ook andere, onverwachte talenten…?
De toekomst lijkt verscholen te liggen in kleine dingen, zoals ook het geval lijkt te zijn in het verhaal over Henriëtte. Gewoon aandacht voor je medemens. Want zonder aandacht en gevoel voor onze medemens, krijgen we taferelen zoals in het aangrijpende verhaal over de waar gebeurde belevenissen van Jan in de vreselijke Jappenkampen.
En wat gebeurt er met je, als je uitblinkt in niet communiceren met elkaar, zoals in het verhaal van Iris en Eva?

De echte Uitblinkers zijn de schrijvers, die er op soms verbazende wijze in slagen om onze menselijke zwakheden bloot te leggen, ons een spiegel voorhouden en ons duidelijk willen maken wat we wel, of juist nooit meer moeten doen…

ISBN: 978-90-78437

Prijs: € 14,95

Uitblinkers preview

Bestellen? Info@uitgeverijlife.nl